6 Eylül 2011 Salı

Rakı/Balık: Beyond Can... :)

Evet, rakı/balık candır diyenler... Buyrun size post! :)

Malum, tatilden döndük. :( Ne yaptık tatilde, rakı+balık yaptık en fazla.

Bu münasebetle sizlere gelmiş geçmiş en has rakı/balık mekanlarını yazayım dedim.

Benim kuralım:

Rakı+Balık çok artistik ortamlarda yenmez. Salaşsa makbuldur. Bu sebeple listede lüks mekan çok fazla yok. Rahat ettiğimiz, parmaklarımızı rahat rahat yediğimiz mekanlar ağırlıkta! :)

Haa bu arada, Bu mekankar en iyileridir diyemem, benim en sevdiklerimdir diyebilirim... :) Bir sıralama yok. Aklıma geldikçe yazdım. ;)

1-Marina Balık - Kuruçeşme

Favori mekanım. Mezeleri mükemmel. Fiyatlar çok ucuz değil. Kişi başı 90-100 verirsiniz. Arada bir gitmek için, tavsiye ederim. Rezervasyon lazım mı? Hafta sonu evet, hafta içi hayır... :)


Kuruçeşme Parkı İçi (GS Adası Karşısı) Beşiktaş 
Tel: 0212 287 26 53

2-Park Fora - Kuruçeşme

İstanbul'un en güzel ve seçkin balıkçılarından. Yeri, servisi, mezeleri, manzarası eşsiz... Tabii biraz tuzlu. Hani "şehir dışından misafir geldi, nereye götürsek" zamanları için ideal! :) "Canım balık istedi" için çok pahalı...


Muallim Naci Caddesi Cemil Topuzlu Parkı İçi No:54/A
Tel: 0212 265 50 63 - 265 50 67

3-Yusuf'un Yeri - Şifne / Çeşme

Biz ailecek Dalyan'cı değil, Şifne'ciyiz. Dalyan hem çok kalabalık, hem çok pahalı. Onun yerine Şifne'den Yusuf'un yeri harika. Gerçi artık orası da oldukça kalabalık oluyor ama hala aynı amatör ruhla ağırlıyorlar misafirlerini. Fiyat kişi başı 70 olur. Yemeğin üstüne sıcak helva OFFFFFF çok fena yenir! :)



Adres: Şifne Mevkii Çeşme - İzmir
Tel: +90 232 717 10 41

4-Terzi Mustafa - Gündoğan / Bodrum

Bizim evin önü olması dolayısıyla Mustafa Abi ve Hatice Abla'yı yıllardır komşuluk hayatından tanırız. Kendileri bugün Bodrum'un en ünlü balıkçısı olmuş durumdalar. Kumun üzerine atılmış masalarda dalgaların sesiyle tahta iskemlelerinizde denizden Mustafa Abi'nin yeni tutup geldiği balıkları hüpletmek istiyorsanız Terzi Mustafa'ya gidin! :) Mezeleri de muhteşemdir. Borani, kabak çiçeği, deniz börülcesi offf of! :)

Ayrıca daha önce de yazmıştım kahvaltısı da muhteşemdir!


Yalı Mevkii Liman Ici, Gündoğan
Tel: 0252 387 70 89

5-Ferdi Baba - Port Alaçatı / Çeşme

Port Alaçatı bu sene daha da güzel olmuş. Ferdi Baba Alaçatı'nın içindeki eski yerinden buraya taşınmış. Rezervasyon yaptırmak şart zira yer bulmak zor! Ama Çeşme'ye yolu düşenler ve Alaçatı civarında balık yemek isteyenler için doğru adres burası. Kişi başı 90-100 TL arasında bir fiyata yer, içer eğlenirsiniz. :)

Port Alaçatı Yat Limanı G2 Binası
Alaçatı / Çeşme / İzmir
Tel: +90 232 716 90 01
Rezervasyon: +90 530 568 60 34

6-İsmet Baba - Kuzguncuk

İsmet Baba İstanbul'daki salaş ama efsane balıkçıların kralı. Karşıda oturanlar için özellikle tavsiye ederim. Mezeleri süper! Rezervasyon şart! Zira dolup taşıyor. Kişi başı 80 TL civarında bir hesap ödersiniz ama tıka basa yersiniz. :)

Çarşı Cad. No:96
Kuzguncuk İskelesi Yanı
Kuzguncuk - İstanbul
Tel : (0 216) 553 12 32 - 341 33 75

6-Set Balık - Tarabya

Set Balık eskiden daha güzeldi. Daha küçüktü. Şimdi sahibi Ferda, baba mesleğini aldı yürüttü. Evet biraz kalabalık ve hafta sonu biraz gürültülü. Ama hafta içi bir akşam canınız balık çektiyse toplayın arkadaşları gidin. Fener şiş varsa bence 2 tane yiyin. Kredi kartı geçmez. Kişi başı 70 TL'ye dolar, taşar, patlarsınız. Yazın bahçesi de var... :) Set Balık listeye gururla girer! :)


Kireçburnu Mh.
Haydar Aliyev Caddesi 9, Istanbul
Tel: 0212 262 0411

7-Balık Pişiricisi Veli Usta - Kordon / Alsancak, İzmir

Seneler evvel gittiğim bu mekanda en çok benim isim etkilemişti. "Pişirici" kavramını burada öğrendim. Kordon'da oturursunuz, kağıt amerikan servisleri çekerler önünüze. Başlar mezeler, kalamarlar, karidesler. Lakerdası da süper! Fiyatları da gayet makul. Fast food havasında ama keyfi gayet yerinde bir adres. Kordon'a yolu düşenler, uğrayın derim.

Atatürk Cad. 212/A Alsancak
Tel: 0 232 464 27 05

8-Trilye - Ankara

Bilen bilir. En güzel balık Ankara'da yenir. Garip ama gerçek! Beni çok sevdiğim bir arkadaşım Trilye'ye götürdüğünde efsane kendini gerçekledi. Mükemmel mezeler, muhteşem ikramı, fonda ege müzikleri ile Trilye unutulmaz bir deneyim. Evet biraz pahalı ama bu deneyime değer! :) Rezervasyon gün öncesinden şart arkadaşlar! :)


Hafta Sokak No:11/B Gaziosmanpaşa - Ankara
Tel: +90 312 447 12 00 (PBX)

9-Bahçe Balık - Kaş

Kaş gerçek bir cennet! Buna ayrı bir post yakışır. Ama bilenler/bilmeyenler için Kaş'ta balık yemek isteyenler için Bahçe Balık iyi bir adres. Evet gerçekten ara sokakta ve bir bahçenin içinde. Orta süper, yemekler süper. Mutlaka gidin derim. :)

Süleyman Sandıkçı Sok. No:18, Kaş Merkez
Tel: 0242 836 2779

10- Ogün / Yeşilköy

Eh bir Yeşilköy'lü olarak Yeşilköy balıkçılarından birisini buraya koymazsam olmaz! Sokak arasındaki Ogün biz Yeşilköy'lülerin en sevdiği balıkçıdır. Balıkları Ogün kendisi seçer. Meyhane havası da arıyorsanız, Ogün tam size göre! :)

Kalemkar Sk 1-5, 34149 Istanbul
Tel: 0212 573 4133 

Benden bu kadar. Sizlerin de önerilerini bekliyorum!
Eh o zaman, hadi artık bu hafta sonu bir rakı/balık yakışır! Şimdiden şerefe! ;)

3 yorum:

  1. Hiiiiiiiiiiiii, Cihangir Savoy Balık yok! Ayrıca Bahçe Balık... <3

    YanıtlaSil
  2. Cihangir Savoy'da bir tecrübem var. Ama ilk 10'a girecek kadar değil! Bahçe Balık listede zaten var! Eğer Kaş'takinden bahsediyorsak! :)

    YanıtlaSil
  3. Petekcimmmm; ben posta yorum bırakmak için çokkk geride kalmışım ama bu postta bile bir kaç yerin ortak zevkimiz olduğunu görmek harikaaaa :)))

    Trilye'ye ilk gittigimde inanamamıştım Ankara'da bu kadar muhteşem bir balık rest olacağına, bir de sahibi Süreyya Bey'in eski bir asker olduğunu öğrenince daha da şaşırdım. Yemekleri kadar, sohbetleri de, yemek sonu limonlu sorbeleri de muthişti

    Bende Çeşme'de Şifneyi tercih edenlerdenim, Şifnedeki Ferdi Baba özeldir hatta benim için pek severim :)))

    Kaş'ta son gün Bahçe Balık'ın methini duydum, yemek yiyebilmek mümkün olmadı :(( İlk Kaş ziyaretinde mutlaka denenecekler listesine aldım

    İsmet Babaaaaaa; ahhhh mekana girince yüzüne çarpan o buram burammmm rakı kokusu yok muuu? muhteşemmm :))) çok severim ama yer bulmak hep bir derttir, kalabalığı hiç bitmiyor. Hadi bi İsmet Baba yapalım diyerek çat kapı gidememek kötü :((

    Set Balık; evet haftasonu ailelerinde yoğun ilgi gösterdiği bir yer olduğu için birazcık gürültülü ama yine de mezeleri, balıkları, geniş mekanını çok seviyorummm :))

    Petekkkkk; şu co-blogger buluşmasını bir yapsak artık Rakı-Balık eşliğindeee :))))

    Hande

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...