21 Şubat 2011 Pazartesi

Beyond a woman: CINDY!!!

Eveett, Beyond Super models anketime gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkürler. Kalbimden geçen oldu: Cindy kazandı!!! :)

Cindy benim gençliğimin idolüydü. Hatırlıyorum, Zeki Triko defilesi için Polat Hotel'e geldiğinde otelin etrafında dolanmıştım. İçeri giremediğim için belki etrafta görürüm diye! :))

Gelin şimdi bu muhteşem kadının hayatına kısa yazılar, muhteşem fotoğraflarla bakalım. Fotoroman kıvamında bir post olsunnn!!! :)

Cindy 20 Şubat 1966'da Illinois'de doğdu. Orta seviye bir ailenin çok da dikkat çekmeyen kızı olarak 16 yaşında keşfedilinceye kadar oldukça sade bir hayat yaşadı. Şuna bakın!!! :)


16 yaşında profesyonel bir fotoğrafçı tarafından keşfedildi. O zaman liseye devam ediyordu ve üniversite hazırlığı içindeydi. 17 yaşında Elite Model Look yarışmasına girdi ve 2. oldu... Çok kısa bir süre sonra Northwestern Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ni burslu olarak kazandı. Ancak Elite Model Agency ile bir sözleşme imzalamış olan Cindy, sadece 1 dönem devam ettiği okulunu bırakarak kısa bir süre sonra Manhattan'a yerleşti ve Elite New York ile sözleşme imzaladı.

İşte 20'li yaşlardaki Cindy!!! Soooo fresh! :)


Michael Kors onun için "sarışın/mavi gözlü Amerikan güzeli standardını değiştiren kadın" diyor. Haklı... Diğer sıska modellere göre daha balık etli ve suratının ortasındaki beni ile hatta biraz da kusurlu sayılan Cindy oyunun kurallarını değiştirdi...




Gençlik yıllarında onu rahatsız eden ve ilk Vogue kapak çekiminde bile fotoğraftan silinen beni, ilerleyen yıllarda onun markası oldu, taklit edildi!!! İşte o kapak! :) Cidden ben yok! Hahah! :)


Lise yıllarımızda "Cindy'ci / Claudia'cı" olarak ikiye ayrılırdık. Bir de siz bakın. Haksız mıymışımmm? :)


Hızla ünlenen model bugüne kadar 1.000'den fazla dergi kapağı çekimi ile hala kırılamayan bir rekoru elinde tutuyor! J.F. Kennedy'nin oğlu, Kennedy Jr. tarafından çıkartılan politika dergisi George'a George Washington kostümü ile verdiği kapak fotoğrafı, son 40 yıldır yapılmış en iyi 22. kapak çalışması seçildi!!! Vay be demeden geçemiyoruz!!! :) Buyrun bir kaç süper foto!!! :)



Cindy, çok cesur bir hareketle, Vogue, W, People, Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan ve Allure gibi dergilerin ardından 1988'de Playboy'un teklifini kabul ederek onu efsaneleştiren kapak çekimine onay verdi. İlk kez bir süpermodel Playboy'da kapak oluyordu. İşte Herb Ritts tarafından çekilen o muhteşem fotoğrafff!!! OMG!!


Bu arada, modellerin markalar tarafından sömürüldüğü bir dönemde o, Versace, Escada, Revlon, Omega, Maybelline ve Pepsi ile yaptığı rekor fiyatlı anlaşmalarla sektörün rotasını değiştirdi. Sadece bir süpermodel değil, aynı zamanda zeki bir iş kadını olduğunu ispatladı... Buyrunn! )



Bu arada Cindy'nin hayatına büyük bir bomba düştü. Bir partide tanıştığı, dönemin en ünlü aktörlerinden Richard Gere'e aşık oldu!!! Efsane çift ilan edildiler. Çift 1991 yılında evlendi. Doğacak çocuklarına "üstün ırk" gözüyle bakılan çift 4 yıllık bir evliliğin ardından ayrıldılar. Arkalarında bunlar gibi muhteşem fotoğraflar ve kalbi kırık milyonlarda hayran bırakarak... :(



Cindy bu ayrılıktan 3 yıl sonra, eski model ve yeni işletmeci Rande Gerber ile sessiz ve sade bir törenle sahil kıyısında evlendi.



Çiftin Presley Walker ve Kaia Jordan adında iki çocuğu oldu! Buyrun, size hamile Cindy! (Allahım ya, tövbe tövbe biraz çirkinleş, di mi? :))


Cindy modelliği bıraktıktan sonra pek çok projede yer aldı. 10 yaşındayken erkek kardeşini lösemiden kaybetmiş olduğu için, lösemili çocuklar yararına pek çok hayır işine katıldı.

Gençliğinden bu yana cildi ile ilgilenen Fransız doktor Dr. Jean-Louis Sebagh ile birlikte 2005 yılında cilt bakımı serisi "Meaningful Beauty"yi lanse etti. Henüz dün 45 yaşına girmiş olan Cindy, ilk estetik müdahalesini 29 yaşında gördü.


Yine aynı yıl,  "Cindy Crawford Home Collection" adıyla ev dekorasyonu line'ını lanse etti. Yani ablada yok, yok! :)

Peki, Cindy yaşlandı artık diyenleriniz var mı? Duyar gibiyim... :) Cık cık cık! Çok ayıp. Buyrun size son Cindy çekimlerinden bir kaç kare...





Photoshop olabilir mi, bilmem, olabilir! :) Ama herkes photosop'la böyle görünse keşke... :)
Benim saygım sonsuz kendisine.
Benim için o bir efsane!!! :)

3 yorum:

  1. Şarap gibi yıllar geçtikçe daha da güzelleşmiş gerçekten!!!
    Anket ilk başladığında twitterda da yazmıştım, benim için gelmiş geçmiş en en en top model Cindy'dir, nokta...

    Hande

    p.s: pepsi reklamındaki diş teli takmış hali ve şirinliği hala gözümün önünde :)))

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem bir kadim, muhtesem bir hayat hikayesi. Sabah sabah soluksuz okudum, bitirmeden yerimden kalkamadim:)))

    YanıtlaSil
  3. @Hande: Evet o hali benim de gözümün önünde! Cindy rocks!! :)

    @Esin: Esin'cimm, senin de yeni blogun hayırlı olsun. Eh tabii Cindy bizim jenerasyonumuzun fenomeni!!! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...