17 Şubat 2011 Perşembe

Beyond Breakfast! :)

Bendeniz yemeyi, içmeyi pek severim.
Günün en sevdiğim öğünü nedir derseniz, kesinlikle KAH-VAL-TI!

Şehir gözetmeksizin, bugüne kadar yaptığım en lezzetli kahvaltıları paylaşayım sizinle!
Keyif bu, paylaştıkça bulaşsın!!! :)

Veee işte BEYONDED 10!

1-KALE - Rumeli Hisarı
http://www.kalecafe.com/

Kale'de kahvaltı etmemiş olanınız varsa, bu hafta sonu (tercihen Cumartesi) hemmen yola düşsün! Son derece salaş, gösterişsiz ortamı, MUHTEŞEM leziz kahvaltısı ile birleşince ortaya eşsiz bir deneyim çıkıyor! Manzara da cabası!

Enn sevdiklerim: Sıcacık yufka, zeytinli sıcak ekmek, sahanda gelen memenen ve tabii ki BAL/KAYMAK!!!! Offfff....

ÖNEMLİ: Pazar günleri çoook kalabalık, bayılmayın!!! :)



2-MANGERIE - Bebek

Bebek'teki mekanların hemen hepsi bir itiş kakış içinde. Etrafınızdan gelen, geçen bana her zaman bir boğulma hissi vermiştir! Bu yüzden Bebek benim için Pazar'ları yasaklı! Ama Mangerie için aynı şeyi söyleyemem... :) Konumu itibariyle hem sessiz, hem huzurlu hem de oldukça keyifli. Yüksekte olduğu için manzara da muhteşem...

Kahvaltısı çoook başarılı. Her şeyi küçük porsiyonlarda getiriyorlar. Domates, simit, süper peynirler, ev yapımı reçeller, olmazsa olmaz NUTELLA :), en güzel zeytinler orada. Yumurta çeşitleri süper. Tostları eşsiz... Ama özellikle içi beyaz çukulatalı browni'si kahvaltı üstüne müthişşş.... Taze sıkılmış meye suları eşliğinde harika bir kahvaltı için Mangerie en iyi adreslerden birisi!!! :) Atlayın gidin derimmm... :)



3-TERZİ MUSTAFA - Bodrum / Gündoğan
http://www.terzimustafaninyeri.com/

Eski bir Gündoğan'lı olarak Mustafa Abla ve Hatice Abla'nın el emeği göz nuru mekanına hayranım!!! Denizin dibinde, taze ve enn doğal kahvaltıları da burada ettim diyebilirim. Akşamları Bodrum'un heryerinden akın akın insanların hücum ettiği mekan benim için aynı zamanda bir kahvaltı cenneti...

Sabah manzara şu:


Zeytinyağında sucuklu yumurta, misss gibi kokan kekikli domates, Hatice Abla'nın evde yaptığı sıcacık poçalar, en taze bal, en nefis reçeller burada... Her şeyi geçtim, dalga sesi, Gündoğan'ın tertemiz havası zaten en büyük iştaş açıcı!!! :) Yolu Bodrum'a gidenler, Terzi Mustafa'nın cennetinde muhteşem kahvaltı için mutlaka uğrasın!!! :)



4-ARA CAFE - Galatasaray


Galatasaray'a yolunuz düşerse Ara Cafe'de kahvaltı etmeden geçmeyin!!! Ara Güler'in de sıklıkla uğradığı mekanın sabahları açık büfe kahvaltısı kaçmazzz... :)  Ben fırında kaşarlı simitinin müdavimiyim! Salçalı sosisi, sıcacık sigara böreği, egeden gelme zeytinler, hmmm.... Müthiş! :)








Mekanın amerikan servisleri Ara Güler'in fotoğraflarından tasarlanmış! Ünlü simalarla karşılaşmak mümkün. Candan Erçetin müdavimlerinden mesela! :) Severiz kendisini... :)









5- İNCİRLİ EV - Çeşme / Alaçatı
http://www.incirliev.com/

Aaahh İncirli Ev AH! Benim için çok özel, eşsiz anların mekanı! :)
3 sene evvel tesadüfen buldum, o zaman yeni açılmış bir butik oteldi. Yer bulmak mümkündü yani! Sahipleri ile ahbap olduk!

Yolunuz Alaçatı'ya düşerse, İncirli Ev'in muhteşem huzurlu bahçesinde lütfen kahvaltı edin! Tarifini vermedikleri bir pancake'leri var. Muhteşem ev yapımı reçelleri, her sabah sıcacık fırından çıkmış poğaça ve kurabiyeleri var. Dostluk var, sohbet var... Var da Var... Canım çektiiii... :)


Şu köşeye bakın!!! :) Odaları da muhteşem, söylemeden geçmeyeyim!!! :)

6- ADA CAFE - Bozcaada
http://www.bozcaada.info/adacafe

Yarı Çanakkale'li olarak bende Bozcaada'nın yeri ayrı! :) Ama Ada Cafe'nin yeri apayrı!

İstanbul'dan kaçan bir ailenin hepimizin fantezisini gerçekleştirme cesaretine şapka çıkartıyoruz!!! :)

Ada Cafe'de kahvaltı etmek için sabah olmasını heyecanla bekliyorsunuz. Özellikle akıtması ve ev yapımı patlıcanlı böreği eşsiz... Ada'nın tam ortasında, kalbinde! Güleryüzlü hizmet, güzel müzik, gazete, çay, sigara!!! :) OFFFF CENNET!!!



Buyrun size Ada Cafe marşı! :)



7- FICCIN - Odakule
http://www.ficcin.com/

5 sene Beyoğlu'nda çalışmış birisi olarak Fıccın'ı yazmazsam ayıp ederim! :)

Sabah işe gidiyorsunuz, uyku var, bezginlik var, açlık var, Odakule'de soğuk da var çoğu zaman... Hooop atlıyorsunuz Fıccın'a, ne sıkıntı kalıyor, ne açlık, ne bezginlik! :)

Mis gibi simitleri, ev yapımı poğaçaları, kekleri, yumurtaları off!!! Sıcacık çaydan bir hüüüppp! OHHH!!! :)



8- GÖLGE'DE KAHVE - Galatasaray

Beyoğlu'nun en sevdiğim kaçamak yeri. İstiklal'in bir alt paralel sokağında, bence eeenn güzel geçidi olan Olivia Geçidi'nde, gizli kalmış, sessiz, huzurlu, kaliteli mekan.

Sabah gidersiniz, caz çalar, kek kokar, ekmekleri süperdir, peyniri ennn kalitelisinden, yumurtaları eşsizdir, ev yapımı sıcak zeytinli poğaça yersiniz... AHHHH çok özlemişi ya, burnumda tüttü!!! :)

Not: Servis biraz yavaştır, ama konsept budur, ortam koşturmacadan uzak, huzurludur. Alın derginizi, kitabınızı, takılın!!! :)


9- HOUSE CAFE - Ortaköy
http://www.thehousecafe.com/

En sevdiğim House Cafe Ortaköy'deki! Camii arkanızda, deniz yanınızda, nefis limonata elinizde, hayat güzel!!! :)

Ben House Cafe'de illa ki menemen yerim. Yanında mısır ekmeği ile gelir. Ortaya bir kahvaltı söylersiniz, içinde reçel, nutella, nefis peynirler... Ayrıca ılık yulaf ezmesine bayılan bir arkadaşım da var, onun tavsiyesi olsun!!! :)

 

10- KIRINTI - Bebek
http://www.kirinti.com.tr/



Bebek Kırını kahvaltısıyla ünlü! :)

Bana sorarsanız ben patatesli yumurtasının hastasıyım! Ama sucuklu yumurtasına da hayran olan arkadaşlarım var!

Zengin menüsü ve şık ikramı ile bence gidilesi bir mekan! :)  Cumartesi'leri tercih edin derim, Pazar'ları oldukça kalabalık!



Servis son derece iyi. Güleryüzlü ve hızlı bir hizmet alıyorsunuz. Ayrıca müzik seçimleri de harika. Ben Jim Brickman'ı ilk kez orada dinlemiştim! Yani keyif veren her şey orada!!! :)





Eveeet, benden bu kadar! Siz de yazın favori mekanlarınızı. Ben de sizinkileri deneyeyim! :)))

21 yorum:

  1. Ben bir de Cihangir'deki Van Kahvaltı Evi'ni ekleyebilirim senin listene ;)

    YanıtlaSil
  2. Tamamm, en kısa zamanda gidilecek! Çok teşekkür! :)

    YanıtlaSil
  3. Evet evet!! Ben Kırıntı'nın sahanda sucuklu yumurtasına hayranımmm:) En favori mekanım, her Pazar oradayım, süper seçim sevgili Petoo:)

    YanıtlaSil
  4. @Sezzz: Zaten seni düşünerek yazıldı Kırıntı Sezzz... :)

    YanıtlaSil
  5. Bir Bozcaada aşığı olarak Ada Cafe benim içinde vazgeçilmezlerden, kesinlikle BEYONDED :))

    Ara Cafe'yi de çok severim hele ki sıcacık brownie ile kahve keyfi bir başkadırrr ama hiç kahvaltısını denememiştim, bu harika postundan sonra tavsiyelerini bir bir denemeye çalışacağım Petekcim, süpersinnn :))

    p.s : Bozcaada'da akşam yemeği için Salkım'ı mutlaka denemişsindir diye düşünüyorum, yanılıyor muyum ?

    Hande

    YanıtlaSil
  6. Aaaaa Mangerie hariç İstanbul kahvaltı kültürümüz uymadı, üzüldüm şimdi::)))Yılların Yeniköy Emek Cafe'sini yazmamak ayıp olmuş::)) (ki kapatılmıştı,davayı kazandılar yeniden açıldı), elbette Emirgan Fıccın (serpme kahvaltı favorim), Bebek Kahve bittabi, Saray'ın kahvaltıları, Happily ever after Bebek ve Pazar günleri sahil şeridinin kalabalığına girmemek isteyenler için çok bilinmeyen ama nefis bir yer de Kiliza (BJK Çilekli tesislerinin karşısı, sahibesi olan kadın her şeyi elleriyle hazırlıyor, muhteşem hamur işleri var ve her seferinde yeni denemeler yaparak mönüyü zenginleştiriyor yapıyor)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Burada Neviye Aksoy'un muhteşemmm Petekevler kahvaltısı eksik :) Benim gördüğüm zaman aralığında, hallice bir cafe kadar insan ağırlıyordu o kahvaltı masası!Hamur kızartması, çeşit çeşit reçeller, enfes biberler, domatesler, üstelik yumurtayı herkesin tercihine göre ayrı ayrı pişiren fedakar Neviye Teyzem :) Bak tadı damağımda kaldı, canım orada olmak istedi. Öpüyorum kendisini kocaman :)

    YanıtlaSil
  8. @Hande: Tabii ki Salkım denendi. Bayılana kadar yendi! :) Bozcaada'nın yeri ayrı, apayrı!!! Sen de tavsiyelerini yaz Hande'cim...:)

    @BA: Sevgili BA, gel biz buna uymadı demeyelim, sen de bize harika tavsiyeler vermiş ol, ben de size yeni görülecek yerler söylemiş olayım. Hem sadece İstanbul değil, Bodrum, Çeşme ve Bozcaada geldi aklıma. Sizlerden de gezip gördüğünüz her yer için böyle harika tavsiyeler bekliyorum!!! Seninkileri de bir bir deneyeceğim. Çok teşekkürler güzel öneriler için...

    @Demo: Demooommmm!!! Ahhh ah Petek Evler yazmak istedim de, bilen var bilmeyen var yazamadım. Bu yaz birlikte itinayla yiyip içeceğiz Gündoğan'ın cennet köşesinde! :)

    YanıtlaSil
  9. @ BA Aaaaaaaaa açılmış mı yeniden Emek Cafe :)) yuppiii, en son ballandıra ballandıra anlatıp bir arkadaşımı götürmüş ve kapısından kös kös geri dönmüştük, çok üzülmüştüm :(( Sevindim bu habereee, o minnacık sahanda yumurta çeşitleri ile favori mekanımızdı üniversite döneminde

    @Petek'cim Kalvaltı önerilerinde hiç Anadolu yakası olmayınca bende bu taraftan Lacivert'in brunchını öneriyim istedim.
    Ama mutlaka BAHAR-YAZ döneminde o muhteşem manzaralı bahçesine gidilmeli diyorum :)) çeşitli otlarla özel fırınlarında pişirdikleri hamur işleri, börekleri ve değişik peynirleri ile hem göze hem mideye hitap ediyorlar, bu yaka da olanlara bir öneri olsun bu da...

    YanıtlaSil
  10. "yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
    ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" cemal süreya...

    yazmadan olmazdı, eline sağlık petekçim.

    YanıtlaSil
  11. @Hande: Keslinlikle Lacivert rocks!!! Ben fiyat bakımından uçmamaya çalıştım ama masrafa gireceksek direeekkttt Lacivert'e gideceğiz, orası kesinnn!!! Bayılırım... :) Eline sağlık!

    @Adsız: Neslihan'cım bu sensin sanırım! Ne kadar az, ne kadar güzel söylemiş Cemal Süreyya! Evet kesinlikle kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var. Hele benim için! O yüzden BEYONDED'lar arasında hemen yerini aldı bu post! Çook teşekkür!

    YanıtlaSil
  12. Anadolu yakasından bir öneri de benden:
    Yolunuz düşerse mutlaka ama mutlaka Koşuyolu'nda Radika'ya uğrayın. Normalde Ege Mutfağından lezzetler sunan bu restoran Pazar günleri serpme kahvaltı veriyor. Eğer Kabaklı Girit Böreği seviyorsanız, Ege otlarıyla bezenmiş bir omlet yemek isterseniz harika bir seçim.
    Koşuyolu'nun çeşit çeşit kafelerinden Biber benim "ev" kahvaltıcılarımdan biri. hafta sonları evde kahvaltı hazırlamaya üşendiğimde ziyaret ediyoruz kendisini :) reçelleri çok başarılı değil ama yumurtalar, peynirler denenmeye değer. ortam çok sıcak...
    Bir de Ceviz Ağacı var ki açık büfe kahvaltı-brunch sevenlere ama kalabalığa tahammülü olanlar için lezzetli bir seçim.
    Koşuyolu'nun kafeleri say say bitmez. benim denediklerimden Kirpi var, Afzelia var, Değirmen var ama yukarıdakiler ilk 3.
    Yolunuz Üsküdar'a düşerse, temiz hava alayım, güzel de bir kahvaltı edeyim derseniz Kız Kulesine uğramadan olmaz derim.
    @Petek biraz daha yazarsam yeni bir post olacak bu. Önce benim evde kahvaltı, sonra bunların hepsini deneteceğim sana :)

    YanıtlaSil
  13. @Elif: Oy oy oy! Elif'im sen ne yaptınnn??!!! Muh-te-şem-sin! :) Karşı tarafı karış karış gezdirdin bize! :))))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    "Kahvaltı kültürümüz uymadı" yazarken içindeki ironiye istinaden bolca gülücük koymuştum aslında...Seyahat, alışveriş, kozmetik vs'de bingo aynı telden çaldığımız için bir Pazar günü, İstanbul'da aynı mekanda kahvaltı ediyorken karşılaşmak an meselesiydi zira::)) Yoksa bu keyifli bloğu takip etme nedenimiz elbette ki paylaşmak ve yeni şeyler öğrenmek..

    PS: Emirgan Fıccın yazmışım "FİNCAN" demeye çalışıyorum
    PS: Petek Evler nerede? Sapanca mı?

    Tekrar sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. @BA: Ben de diyorum ki Fıccın'a bak sen, Emirgan'da da açmış da haberimiz yok! :) Hehe, Fincan'ı ben de çokkk severim. Happily Ever After da son gözdelerimden. Herkesten geç gittim, çok pop olunca soğudum başta, ama sonra baktım bişeyler var, müdavimi oldummm...

    Petek Evler Bodrum'da, Gündoğan'da. Benim yeryüzündeki cennetim. 16 senedir her yaz oradayım. :) Beklerim, bir blogger/co-blogger buluşması yapsak mesela! :)

    PS: Follower sözünü lugatımdan kaldırıyorum, bence Beyond severler co-blogger! Co-pilot gibi, eşlik ediyorlar bana! :) I LOVE IT! :)))

    YanıtlaSil
  16. Co-blogger :))) twitte de görünce bayıldım, bize yakışır bi isim olmuş, benden memnuniyetle OK :)))

    p.s : kendi adıma söyleyebilirim ki garip bir sahiplenme duygusu içerisindeyim bu bloga karşı, kendimi bir parçası görüyorum nedense :)))
    belki bir gün gerçekten de buluşuruz, ne güzel olurrr

    Hande

    YanıtlaSil
  17. Bişi daha hazır başlamışken italyanlar, fransızlar, cafeler, balıkçılar gibi devam mı etsek? Hatta yanında küçük notlarla "doğumgünü için ideal cozy, tam da evlenme teklif edilir, süper iş yemeği yenir vs" şeklinde. Ve sonra da bu İstanbul'da nerede dans edilir, nerede salınır da etraf kesilir, nerede Türkçe müzikle göbek atılır, nerede nostalji yaşanır gibi..
    Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Gec kaldim ama eksik kalmiyim (*_*)
    4 pazar kahvaltisindan 3'u itinayla disarda yapilir...
    happily bildigin uzere favorim ( ilk acildigindaki kucucuk kahvalti evini hic 1 seye degismem) ....bebek kitchenette cocuklarla ideal...Changa, istanbul modern ayri 1 keyif ! bide nerde emirgan sutis? nerde namli ??? Benim olmasada kocalarin babalarin tercihi dolayisiyla olmazsa olmaz ! Cihangir'de de gizli koselerim var! yazmam paylasmam... ben cimriyim :-)

    YanıtlaSil
  19. @Hande & BA: İnanılmaz bir proje var aklımda. Alt yapısını oluşturmaya çalışıyorum. Kıvırırsam Beyond bu işe sizinle başlayacak!!! En sadık okurlarıyla. Eminim bayılacaksınız, az sabırr!!!

    Evet, ben de bir süre sonra "blogger meet co-bloggers" buluşması düşünüyorummm... :)

    Ben de öyle hissediyorum, siz paylaştıkça daha çok bizim oluyor FeelBeyond! Varolun! ;)

    @BA: Harika fikirler, bir iki post sonra devam devammm diyorum!

    YanıtlaSil
  20. @Betülüm: Betülümm, sen daha bana kahvaltıya gelmedin! Bir gel belki o da listene girer!!! :) LOVEEE!!!

    YanıtlaSil
  21. Ama ben çokkkkkkkkkkkk heyecanlandım şimdi :))))
    sabırsızlıkla bekliyorummmmmm

    Hande

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...