16 Ağustos 2011 Salı

Beyond Fashion: ALL TIMES "GRACE" ICONS!

Moda konusunda ahkam kesecek kadar olaya hakim birisi değilim. Hele hele son dönemde kitleleri peşinden sürükleyen moda blogger'larından hiç değilim! Kendilerine saygım sonsuz! Çabalarını ayakta alkışlıyorum! :)

Ancak benim de her kadın gibi, stil ve tarz konusunda "içinden geçenler" "öykündüğüm resimler" var! :) Stil ikonlarım, her daim ölümsüz bulduklarım var. 

Ve hepsinin toplantıdığı tek bir ortak nokta: Zarafet! :)

Evet, ben kadınsılığı zarafetinin arkasında tutmayı başarabilen, biraz elit, biraz uzak ama her zaman hayran olunacak tarzı olan kişilere hayranım! :) Giysinin kişinin önüne geçmediği, farklı olmak çabasının antipatik olmadığı seçimler benim için makbul! :)

Şimdi sıra kısa bir potpori yapmaya geldi! İşte gelmiş geçmiş en zarif 10 stil ikonu:

1- Audrey Hepburn (1929 - 1993)

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en zarif kadını! Bize küçük siyah elbiseyi, inci kolyeyi, siyah büyük güneş gözlüklerini ve büyük şapkaları sevdiren kadın! Neredeyse tüm tasarımları yakın arkadaşı Givenchy tarafından tasarlanan stil ikonu! Perçemin yakıştığı nadir yüzlerden. İncecik vücudu, yüzüne 2 beden büyük kocaman gözleri ile aynı zamanda masumiyet timsali! Botoksun, kaş kaldırmanın, slikonun olmadığı yıllarda kalın kaşları, kemikli burnu, hafif çarpık dişleri, narin bedeni ile kendisini sadece kendine benzeyen bir kadın olarak kabul ettirmeyi başarmış kişilik... Saygıyla eğiliyoruz...








2-Grace Kelly (1929 - 1982)

Hayatı ve ölümü en az güzelliği kadar çarpıcı olan, bir peri masalını gerçeğe döndürüp en acıklı sonla sonlandıran mahsun, asil ve unutulmaz güzel... Adının anlamı gibi, zerafetin ete-kemiğe bürünmüş hali! Sadece güzelliği ile değil, akademi ödülü alacak kadar kuvvetli olan oyunculuğu ile de zihinlere kazınmış ikon. Güzelliği ile Monaco Prensi'nin aklını başından alarak saraya prenses ile gelmiş ve hanedana 3 çocuk vermiştir. Ne yazık ki, çocuklarından birisinin kullandığı arabada, Monaco'nun virajlı ve uçurumlu yollarında kaza geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir. :(

Sadece güzelliği ile değil, stili ile de çok konuşulmuştur. Lükse düşkünlüğü ile bilinse de seçimleri hep bir zerafet taşır. Kürkler, eldivenler, danteller ve kabarık etekler sanki onun üzerinde "jean/t-shirt giymiş çıkmış" kadar doğal duruyor! :) Gelin onun stiline biraz göz gezdirelim... (Haa bu arada, Madmen'deki Betty karakteri geldi gözümün önüne, benzer yıllar tabii... :))






3-Jacqueline Kennedy Onassis (1929 - 1994)

Yine bir peri masalı, yine bir dram... Amerikan başkanı John F. Kennedy'nin eşidir. Eşi yanında suikaste kurban gittiği halde 2 sene daha First Lady ünvanını taşımış ve metanetiyle takdir toplamıştır. Daha sonra Yunan armatör Aristotle Onassis ile evlenmiştir. Lükse, modaya ve sanat eserlerine düşkünlüğü ile tanınır... Ben kendisini kesinlikle kedi 1 numarama oturturum... Tarzına hayran olduğum kadın! :) Buyrun size büyük gözlükleri, şapkaları, incileri, tek renk takımları ve aynı zamanda harika sokak stiliyle Jackie O.! Nasıl, haksız mıyım? :)









4-Lady Diana Spencer (1961 - 1997)

Ve işte hikayelerin en hüzünlüsü... Diana öldüğünde ben üniversitedeydim. O günü hiç unutmam. Sanki dünya susmuştu! Beklenmedik, istenmedik bir misafir gibi, sessizliğiyle geldi Diana'nın ölümü! O, "Para pul mutlu olmaya yetmez" cümlesinin vücuda gelmiş açıklaması gibi... Hakkında söylenen, anlatılan, yazılan onca şeye rağmen herkes tarafından sevilmiş, beğenilmiş, örnek alınmış bir kadın. Bir halk kahramanı... 21. yüzyılın gerçek prensesi... Hakkında en çok makale yazılmış, fotoğrafı basından en çok yayınlanmış kadın. Güzel mi? Çok değil... Çok mu karizmatik... Hayır. Ama onda bir şey var. John Travolta Beyaz Saray'da onunla yaptığı dans için "Nefesim kesildi, hayatımın en heyecanlı anlarıydı" demiş. Evet onda nefes kesen bir zerafet var. 80'lerin rüküş moda akımında bile kendi sihirli zarafetini koruyabilmiş birisi... Yaşasaydı, şimdinin güzellik kavramında bize gıpta ile bakılacak çok daha fazla resim verirdi diye düşünüyorum. Buyrun size bir kaç kare ile Diana zarafeti... Mahsun gözleri, kısa ve kendine özgü saçları, uzun bacakları ve nefes kesen aurası ile o hep bir prensesti... Hep öyle kalacak...












5-Kate Middleton (1982 - )

Ve işte, Lady Di'nin koltuğunu ve gönüllerdeki yerini fethetmeye aday, yeni prenses... O da en az Di kadar doğal ve Di'den farklı olarak daha sıradan bir aileden gelen, "normal" birisi... Prenses olmanın, hanedana girmenin başını döndürmediği her halinden belli. Zarafet bence yaptığı gelinlik seçimi ile kendini belli etti... Gelin makyajını bile kendisi yaparak tüm dünyaya "Heeyy ben sıradan bir kızım" mesajını verdi... Herkes ondan çok daha fazlasını beklerken, o sade ama bir o kadar da çarpıcı olan bir Alexander McQuinn tasarımı ile yetindi. Yeni Prensesimiz hepimize hayırlı olsun, kendisi şimdiden bir zarafet timsali! :)









6-Queen Rania (1970 - )

Ürdün kralı Abdullah'ın eşi olarak tanıdık biz onu. Ancak aynı zamanda Forbes tarafından dünyanın en güçlü 100 kadını arasında sayılacak, kıtalararası konferanslarda konuşmacı olacak kadar eğitimli, kültürlü ve etkileyici... Zerafeti ile de göz kamaştıran, pek çok hayır kuruluşunun kuruculuğunu ve başlanlığını da yapan Rania o zamanlar prens olan eşi ile tanıştıktan 6 ay sonra evlenecek ve tahta çıkacak kadar da etkileyici bir kadın! :) İncecik fiziğine balkınca  4 çocuk annesi olduğuna inanmakta zorluk çekiyor insan! :) Buyrun size aynı zamanda stili ile de unutulmaz olan Rania'dan bir kaç kare...  Aşağıdaki taç beni benden aldı!!! :)











7-Angelina Jolie (1975 - )

Ajgelina Jolie için yukarıdaki yol haritalarına benzer bir tanımlama yapmak çok mümkün değil... Ünlü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelip, hepimizin çantasını sallaya sallaya okula gittiği yıllarda oldukça raydan çıkmış bir gençlik yaşamış bir kadın! Güzelliği pek çok evreden geçmiş... Sıradışı, punk, isyankar, seksi, kadınsı ve sonra olgun, mağrur ve asil... Hayallerimizin adamını koluna taktıktan ve ondan sayısız çocuk doğurduktan sonra onun stili daha da büyük bir zarafete kavuştu. O artık en büyük davetlerde bile en sade giyinmekle yetinen ancak ne yaparsa yapsın her ortamda en ama EN güzel kadın olma tacını bir türlü istese de başkasına devredemeyen bir fenomen... buyrun size en harika Angelina fotoları...








8-Gwyneth Paltrow (1972 - )

Bence o gelmiş geçmiş en masum sarışın... Yukarıda Brad Pitt'i alt etmiş kadının zarafetini konuşmuştuk, şimdi de Brad Pitt'i reddetmiş kadının kudretini konuşalım. :) Evet kendisi, Brad Pitt'in evlenme teklifini tam 2 kez geri çevirmiş bir zat! :) Aristokrat bir aileden gelen ve genç yaşında oscar heykelciği ile yakın ilişki geliştiren ve Coldplay'in solistinin kalbini de çalmayı başarmış olan Paltrow aynı zamanda bir stil ikonu!!! Ben tarzına hayranım. Her zaman alımlı, her zaman kibar, hep gösterişli ama asla avam değil! KA-Lİ-TE-Lİ ya da tek heceyle KLAS! :)








9-Charlize Theron (1975 - )

Ve işte bir garip hikaye daha... Annesi alkolik olan babasını silahla vurup öldürdükten sonra kendisini Güney Afrika'dan Amerika kıtasına atan, ilk kez Devil's Advocate ile "kim bu yahu?!" naralarını tüm erkeklere attıran Charlize aynı zamanda zerafeti ile kadınları da büyülüyor, ilham veriyor... Ben tarzını çok beğeniyorum. İnce ve uzun fiziğine her zaman abartısız ama gösterişli seçimler yakıştırıyor... Bence günümüzün Grace Kelly'si olmaya aday... Buyrun size en güzel Charlize'lerden bir kaç tane...








10-Penelope Cruz ( 1974 - )

Ve işte bence günümüzün Sophia Loren'i!!! Kendisi tam bir Akdeniz kadını. Görüntüsü ve kişiliği ile Amerika kıtasının bize çoook uzaaaaakkk güzellerinden çok farklı! :) Femme Fatale görüntüsüne rağmen bir prenses zarafetinde ve kılık seçimleri ile de her zaman bu tutarlılıkta! Benim için o çöp gibi olmadan "zarif" ve seks kokmadan "kadınsı" olabilen son yıllardaki tek isim! Buyrun işte ennnnn "graceful"  Penelope'lerden bir kaç örnek! :)









Maalesef listede bir Türk yok! Ben belki de "Hülya Avşar Türkiye'nin en güzel kadını" söylemleriyle büyümüş bir neslin çocuğu olduğum içindir... Umuyorum bir post da Türk zarafetinden doğar... Neden olmasın?! ;)

3 yorum:

  1. Audrey ve Diana benimde vazgeçilmez stil ikonlarım Petekcim, hele ki Audrey Hepburn'un o narin, zarif görüntüsünün hayranıyım kendimi bildim bileli :)))
    Zerafet denildiğinde gözümün önüne Tiffany's Breakfest'ta ki Audrey duruşu gelir hep siyah elbisesi, eldivenleri, incileri ile....

    Çokkkk keyifli bir post olmuşşş, listede ki kadınların hepsi birbirinden güzel, bakarken bile içim açıldıııı :))

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bır yazı olmus :) ne zamandır boyle hos blog yazıları okumuyordum. Gec kesfettım ama olsun :)

    YanıtlaSil
  3. @Gamze: cooook teşekkürler! Ben de şimdi sizinkilere göz atıyorum! ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...