1 Mart 2011 Salı

Beyond MUSIC: The BEYONDED Top 10!!! :)

Herkesin bir "TOP 10" listesi vardır. Hani bıkmamak için çok dinlemediğimiz şarkılar. Ne zaman çalarsa çalsın, dinlemeden geçemediklerimiz...
Her daim bizi eskilere götürenler.
Anısı olanlar.
Eski veya umutla beklediğimiz yeni zamanları çağıranlar!!!

Buyrun size benim BEYONDED listem! :) Türkçe yabancı karışık gidelim!

Eveeet başlıyoruz! :)

Vee FeelBeyond gururla sunar: THE BEYONDED TOP 10 LIST! (Şarkıları dinlemek/izlemek için şarkı isimlerinin üzerine itinayle tıklayınız! :))

1-Levent Yüksel: MED CEZİR


Aahhh ah! Gençlik yıllarımın şarkısı! İlk notalarından itibaren beni Bodrum yazlarına ışınlar! All time high! :) Dinleyin, dinleyin, efkarlanın gençler! :)









2-Nilüfer - TA UZAK YOLLARDAN


Bu şarkı var ya, beni vaktiyle kıyım kıyım kıymış, süründürmüş, perişan etmiştir. :) Ancak bana bunca fenalığı yapan bu şarkı olmadan bir TOP 10 listesi olamayacağı da aşikardır! :) Buyrun, Nilüfer çağlasın, biz ağlayalım!!! :) (Şşşş, şaka, ağlamak yok!)








3-Sting: UNTIL


Sir Sting Hazretlerinin tüm şarkılarına hastayız evet, ama bu şarkı benim için keşfedilmemiş bir hazine, kızgın çöllerdeki bir serin göl, mağaranın ucundaki ışık falan filan. Kate&Leopold filminin soundtrack'idir kendisi. Ve Sting Efendi bu bestesi ile Golden Globe almıştır. Masalsı bir şarkıdır, sözleri ise fena halde romantiktir. Dinleyiniz! :)






4- Hi Gloss - YOU'LL NEVER KNOW


İşte benim "I Will Survive"ım! Ben bu şarkıda tam da o tadı alıyorum. Her duyduğumda 'Aaah, şimdi Bodrum'da Xuma'da akşam üzeri içkimi yudumluyor olmak vardı' diyorum!!! Hem keyifli, hem ritmik hem de acılıdır kendisi. Güzel bir sentezdir, unutulmazdır. Eski bir kanka kız arkadaşımla ikimizin efkar şarkısıdır. O kendini bilir. :)






5- Reamonn - TONIGHT




İşte beni her şeyiyle öldüren şarkı. Her satırında benim hayatımdan esintiler var sanki. Ne kadar objektifim değil mi? Ama müzik tam da böyle bir şey değil mi? Kendini bulmak içinde, içinde kaybolmak. "Gönlüne sağlık Reamonn" (Hayatta en nefret ettiğim tamlamayı kullandım az önce, çaktırmayın! ;))




6-Yalın - CUMHURİYET



Şu Yalın'ı oldum olası ailenin bir parçası gibi severim. Beyaz ne kadar aileminiz komedyeniyse, Yalın da o denli ailemizin popçusudur! :) Ama bu şarkı var ya, işte beni alıııpppp, eeennn  aşık ama en hüzünlü günlerime götürüp, sonra da alıp yerden yere vuruyor. "Sarılmak anlamlanmıştı" diyor ya, hadi beni toplayın ondan sonra! :) Severiz, BEYONDED!










7-Sade - NO ORDINARY LOVE


Bu şarkıyı muhtemelen 17 yaşında, henüz Bodrum'da havaalanı falan yokken, otobüsle seyahat ettiğimiz (ve benim davul gibi şiştiğim) o yıllarda, bir gece İstanbul'dan çıkıp, Bodrum'a varana kadar aralıksız dinledim. O zaman iPod falan da yok, sar başa, al ileri, ay tam başını kaçırdım şarkının, az daha geri falan... Ciddi emek yani! Sade benim için usul usul sesi ile bir melektir. Her şarkısını severim ama bu şarkısını ayrı severim!!! :)




8-Sibel Alaş - ADAM



Hatırlayın bu şarkıyı! Unutmayın! 18 yaşımın fena bunalım şarkısıdır. :)) Bence gelmiş geçmiş müzik kalitesi en yüksek şarkılardandır. Video klibi de bir o kadar çarpıcıdır. Duvara boya fırlatılan sahneyi hatırlayan var mı? Yoksa tık tık hemen izlesin!!! :) Sibel Alaş severiz, Fem severiz, Bu Geceye Firarım Ben severiz. Ama eeennn çok Adam severiz! :)










9-Kubat - BUGÜN



Ben bir türkü delisi olarak Kubat'ı atlayamam. Pek çok türküsüne aşık olmakla birlikte beni en çok bu türküsü çarpar! Bu yüzden de ilk 10'da kendisi! Yıldız Tilbe'nin muhteşem vokali, Kubat'ın buğulu sesi ile ahenkte!!! Saygıyla eğiliyoruz!!! :))








10-İncesaz - DENİZDE AKŞAM




İşte benim vazgeçilmezim, İncesaz! Bu muhteşem Kaptanzade Ali Rıza Bey tangosunun gelin bir de İncesaz'dan dinleyin! Hem neşeli hem de insanı buran hüznü aynı anda yaşatır. Repeat'te sonsuza kadar dinlerim, yine sıkılmam, yine bıkmam!!! :)






Eh daha onlarcası var, ama bunlar BEYONDED olanlar, özlenenler, arada bir illa ki dinlenenler!
Sizde de var mı? (Olmaz mı? Mutlaka olur! :))
Önerin, sizin köşenizde dinleyelim! :)

4 yorum:

  1. ee burada ezginin günlüğü yok petek çim :) 10'a indirmek çok zor.. kendi birimcim galiba david bowie -space oddity..

    YanıtlaSil
  2. Yalın-Cumhuriyet; kalbimin orta yerinin küt küt attığı günler, güzel anılar, ahhh sevilesi, hatırlanası bir şarkı benim için ve kesinlikle BEYONDED!!!

    Benim BEYONDED'larımdan biri de Aşkın Nur Yengi-Harun Kolçak düeti Bile Bile'dir. Ahh ahhh ayrılık acısı çekmeyen varmı ki??

    http://ufizy.com/#qN3uvfky674/r/!/

    Keyifle dinleyeceğim tüm listeyi ve önerileri :))

    Hande

    YanıtlaSil
  3. Ben 2 albüme "beyonded" demek istiyorum. Genellikle albümlerde 3-5 parça iyi olur, kalanları da arada kaynar. Bu 2 albümün her parçası taktire şayan "Lal Sertap Erener ve " Candan Erçetin "Elbette"

    Her dinlediğimde çok sevdiğim, hiç bıkmadığım, her şeye yakıştırdığım: Hababam sınıfı'nın eşsiz müziği

    Birkaç tane de hızlı bir ön bellek taramasında akla ilk takılan Türkçeler:
    Bence de Sibel Alaş "Adam", "Zeynep Casalini duvar", Sezen Aksu "Ünzile" ve "Küçüğüm", Candan Erçetin "Bahar", Ajda Pekkan "Bir garip yolcuyum"/Dert Bende Derman Sende, ve DAMARDANNNNN: Orhan Gencebay "Batsın Bu Dünya", Sibel Can "Lale Devri Çocukları", Edip Akbayram "Aldırma Gönül" "Gülden Karaböcek İntizar"


    PS: Hollywood'da sarışın kategorisinde tek beğendiğim zat Matthew McConaghey' in çekik ve yarı belinde bir eşi vardı. Bu paradoks biz "fiziken pek ortalama Türk kadınları'na büyük hayallerin kapılarını açıyordu. "Yeni sevgilisi" dedin ve beni akşam akşam gerçekler dünyasına döndürdün. Ve haklısın kıyafeti BEYONDED ama sevgilisi daha da BEYONDED.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. @adsız: KESİNLİKLE Ezgi'nin Günlüğü de listede olmalı! Özellikle Eksik Bir Şey benim için unutulmazdır. ÇOOK haklısın! Bunu da 11 sayalım, olmaz mı? :)

    @BA: Albüm seçimlerinde çook doğrusun! Lal benim de favorilerimden! Diğer tüm önerilere de BEYONDED diyorum. ;)

    @Hande: Aşkın Nur Yengi'nin "Sevgiliye" albümündeki her şarkıya kocamaaann bir BEYONDEDDDDD! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...