16 Mart 2011 Çarşamba

10 "BEYONDED" Magazine Covers!!!

Şimdiii,

Eminim bu kapaklardan bazılarını siz de hatırlayacaksınız. Genelde güzel bir kapak gördüğümüzde ne deriz: 'Aman canım, beni de bu kadar boyasalar, süsleseler, photoshop falan, ben de bir şeye benzerim!!!' ! Aynen böyle deriz, değil mi? :) Ama yok, bu kapaklar öyle değil! Böyle 'Aaaaa' sesini verdikten sonra uzun bir sessizliğe büründüğümüz kapaklar bunlar!

Peki ya gerçekten bizim de içimizde bir "Cover Girl" var mıdır?
Bu önümüzdeki günlerin konusu! Bekleyiniz!!! :))
FeelBeyond BEYONDED bir proje ile geliyor!!! ;))

Vee başlıyoruz!

Gelmiş geçmiş eennn BEYONDED 10 kapak! Hadi bakalım! :)

1-Harper's Bazaar - Eylül 1992 / Linda Evangelista

Yok yok, ben bu post'u hazırlarken yüzlerce kapak gördüm! Bunun gibisini görmedim! Bazaar'ın A'si bile kendisini Linda'nın ellerine bırakmış! :) Son 40 yılın en iyi 9. kapağı seçilmiş bu çalışma kelimenin gerçek anlmıyla BEYONDED!!! Bunda Linda'nın payı var mı? Olmaz mı?!! :) Saçı, dantel üstü ve kıpkırmızı dudakları ile kendisi kapağa can vermiş! :) Kesinlike 1 numara!!! :)

Wikipedia'da Harper's Bazaar diye aradığınızda bu kapak çıkıyor karşınıza! Onlar da gücün farkındalar demek ki! :)

Fotoğraf sanatçısı ise Patrick Demarchelier! Farklı fotoğraflarını görmek için tık tık! :)



2-Vogue - Nisan 1991 / Karen Mulder

90'lı yılların süpermodellerinden Karen Mulder'i hatırlayan var mı? Kendisi gelmiş geçmiş eennn güzel sarışınlardandır! Bu kapak da beni can evimden vurdu! Mavi gözleri, uzun kirpiklerinin gölgesi ve kocaman dudakları ile sadece 21 yaşında olan Karen can yakıyor!!! Bembeyaz ve yalın tasarımı ile kesinlikle gördüğüm ennn yıkıcı kapaklardan! :) Sizce? :)

Kim mi çekmiş fotoğrafı? Muhteşem makyaj ve fotoğraf sanatçısı Tyen!


3-Esquire - Ağustos1995 / Cindy Crawford

Cindy hayranlığımızı hep birlikte test ettik onayladık! Kendisi 90'lı yılların efsanesi. 40'lı yaşlarında çoluğa çocuğa karışmış bir kişilik olarak hala nefes kesici! Esquire'in kendisini gelmiş geçmiş en güzel kadınlar arasında sıraladığı bu kapak nasıl unutulur?! Cindy tüm çıplaklığı!! ile son derece doğal ve bir o kadar da çarpıcı! :) Hatta sırf bu sebeple kapakta başka bir başlık kullanılmamış dikkat ederseniz. "Oh, that Cindy" başlığı yetmiş! Gerisini Cindy söylemiş!!! :))) BEYONDED, BEYONDED, BEYONDED!!!


4-Harper's Bazaar - Nisan 1956 / Audrey Hepburn

Bu kapak beni benden aldı! Benim için zerafetin 1 numaralı timsalı Audrey Hepburn'dür! Kocaman şapkasının altında, kalın kaşları ve o masum ifadesi ile gelmiş geçmiş en çarpıcı kapaklardan birisini yaratmış! :) Bazaar için pek çok kapak çekmiş Richard Avedon kendisini efsane becerisi ile fotoğraflamış ve Harper's Bazaar'ın unutulmaz kapakları arasına gururla yerleştirmiş!!! :)



5- Harper's Bazaar - Aralık 2008 / Angelina Jolie

Bence bu kapakta şu var: bacak, kol, dekolte, saç baş göstermeden de bir kadının muhteşem çekiciliğini sergileyebilirsiniz! Angelina'nın bakışına bakar mısınız? Bazaar yazısının yılan dokusundaki kadar tehlikeli ve zehirli!!! :) BEYONDED!!!


6- People - 15 Eylül 1997 / Lady Diana

Eminim siz de hatırlıyorsunuz bu kapağı! Dünyada en çok fotoğrafı çekilmiş ve en çok kapak olmuş kişilerden birisi olan Lady Diana Spencer sadece People dergisine 52 kez kapak oldu! Ölümünden sonra neredeyse her yerde bu fotoğrafla anıldı! Bembeyaz kapak içinde masum, asil ve zarif! Başındaki tacı olmasa da tam bir prenses gibi!!! Gülüyor ancak gözlerinde hep o tanıdık hüzün! Kendisi gibi, doğal ama bir o kadar da ihtişamlı!!! Ben bayıldım, ilk 10'a büyük bir gururla girdi!!! Unutulmaz Lady D.!


7- Vogue - Aralık 2008 /Naomi Campbell

Naomi'yi bir kapak kızı olarak bu listeye ekleyeceğimi biliyordum! Ancak ondan böyle bir kapak beklemiyordum! Bu kapağa aşık oldum! Tam bir kedi kız! Muhteşem esmer teni, o bembeyaz kürkün içinde parlıyor! Doğal yeşil gözleri kusursuz!!! Kürke iliştirilmiş harika broş da kapaktaki lüks konsepti ile uyum içinde!!! Rusya kapağı olunca kürk ve lüksün altının çizilmesi garip değil!!! :) Bayıldım, bittim!!! :) 40'ına merdiven dayayan Naomi'ye Türk dilinde "Helal Olsun" diyoruz! :)


8- GQ - Nisan 2008 / Adriana Lima

Adriana Lima'ya saygımız sonsuz. Hatta o kadar  ki, sevgilim Victoria's Secret defilelerinden birisinde kendisini frenleyemeyip "Comandante" diye haykırmıştı Adriana podyumda salınırken! :) Ne diyeyim, haklı, kendisi bir başkumandan edası ile yeri göğü sallıyor.

Bu kapakta en çok dikkatimi çeken fondaki mavi ile Adriana'nın vahşi gözlerinin uyumu! Ne diyeyim. Nefes kesiyor, öyle değil mi? :))




9- GQ - Ağustos 2009 / Monica Belluci
Peki Monica Belluci olmadan bir Beyonded list yapmak mümkün mü? Cık! :)

Kapağın konsepti itibariyle Monica bir heykele benzetilmiş. Benzemekle kalmamış, heykelleşmiş adeta! Kendisi kadın sözcüğünün sözlük karşılığı, GQ da bu altyapıyı en iyi şekilde değerlendirmiş. Bu fotoğrafta kendisi mitolojideki deniz perisi Perseis'i andırıyor! Eh, Monica, ben susuyorum! :)


10- W Magazine - Ağustos 2008  / Penelope Cruz

Penelope Cruz adeta bu kapakla bize şu mesajı veriyor. Sadece bir gözüm ve bir tutam saçımla büyülerim! Evet, dekolte yok, şaşaalı giysiler ve son teknoloji makyaj hileleri yok! O muthiş İspanyol tavrı ve siyah sürmeli gözleri ve halka küpeleri ile Penelope karşımızda şov yapıyor! :) Ben bayıldım, sanırım benimle birlikte milyonlar da bayılıyor!!! :)



Benden bu kadar, hadi siz de paylaşın, siz de önerin ve sizin köşenize sizin tavsiyelerinizi birlikte ekleyelim! :)

Bu arada, FeelBeyond sizi çok özlemiş! "Oh be kavuştuk" diyor! İleteyim dedim! ;))


8 yorum:

  1. Kapaklar muhteşem, tabii kadınlar da bir o kadar öyle.. favorim Penelope ve Adriana.. yeni projeyi full destekliyorum canımcım.
    bi de eklemeden geçemicem, 2011 Oscar Gwyneth Paltrow beyonded!!! bayılırımm :)
    Gonca

    YanıtlaSil
  2. Sen ne diyorsun?!!! Gwyneth Paltrow'u "Beyond Stylish" köşesinde ağırlamıştık hatırlarsan!:) O muhteşem dore Calvin Klein'ı ile "hiç zorlanmadan böyle ses getiririm işte" demiş adeta!!! Kesinlikle BEYONDED!!! :)

    YanıtlaSil
  3. Ohhhh beee, sonunda kavuştukkk :))) bir nefeste okudum postu amaaaa tüm kapaklar da nefesimi kesti orası ayrı, her biri muhteşemmm ama benim için en photoshopsuz, en doğal fotoğraf Cindy'nin Esquire kapağındaki halidir ve benim için BEYONDED!!!
    P.S : Lady D. ise her daim juri özel ödülünün sahibi,asaletine ve samimiyetine hayrandım....

    Harika post için çokkkk teşekkürler, Feelbeyond covergirllerini heyecanla bekliyoruzzzz :))))

    YanıtlaSil
  4. @Hande: Evet, evet Beyond da sizi çoook özlemiş!!! Covergirl'ler çook yakında, hazırlanacaklar hazırlansın derimm!!!

    YanıtlaSil
  5. Yaşasınnn bloğumuz nihayet açıldı. Bu tür "kurunun yanında yaş da yanar" uygulamalarını kınıyorum. Kökten çözümlenecek onca önemli konu varken memlekette!!

    Her neyse, "deri ceketin" çok güzelmiş Petek'çim. Güle güle giyiniz. Ben de bu aralar kendime güzel bir siyah deri mont arayışındayım. Daha çok elbise ve farklı kumaşlardan eteklerle giyeceğim, "tarz" olan her türlü yönlendirmeye açığım.

    Bunun dışında haftasonu kendime senin önerdiğin Mac "Russian Red" ruju alırken dayanamayıp Guerlain Kiss Kiss Gloss 864'ü de aldım. Şeftali/pudra tonlarında çok başarılı bir ruj. Her kıyafete ve her ortama çok uygun, hem masum hem seksi... Şiddetle tavsiye ederim.

    Ve benim için de Oscar'ın favori kıyafeti Halle Berry'nin pudra/nude rengi kristal taşlarla işlenmiş, denizkızı modeli, şifon, organza ve ipek kumaşların kullanıldığı Marchesa elbisesi. Hemen kesilip "best friend" düğünlerinden birinde feyz alınmak üzere saklandı. Gerçi biraz zaman aşımına uğradı ama söylemeden geçemeyeceğim, bu seneki Oscar filmleri konusunda çok hayal kırıklığına uğradım. Yalnızca Black Swan'da Natalie Portman üstün bir performans sergilemiş: Ezik, kırılgan,içe dönük, bipolar, bastırılmış, agresif, şizofren... Ve alabildiğine güzel..Film boyunca Türk aktristlerinden hangisi bu kadar ikna edici oynuyor diye düşündüm ve ne geçmişten ne günümüzden tek bir isim bile gelmedi aklıma..

    YanıtlaSil
  6. @BA: Alllaahh, şimdi gel de o Guerlain'den deneme! :) Hemmen listeye alına! :)
    Ben Oscar'lardan en çok ama en ÇOK King's Speech'i beğendim! Hep de yazdım öncesinde, kimse ihtimal vermedi ama film aldı! :) Seyretmediyesen şiddetle tavsiye ederim.

    Black Swan Nathalie Portman'ın sırtına yüklenmiş bir filmdi. Eğer o filmde Nathalie oynamasa, muhtemelen bu bipolar, mazoşist, blumik karakteri böyle ısrarla hatırlamazdık. Oysa King's Speech'de herkes ama tepeden tırnağa HERKES harika oynuyor. Yalın, abartısız, dengeli bir anlatım var. :)

    YanıtlaSil
  7. Her zaman Audrey Hepburn! İnanılmaz derecede graceful! Çok nazik, çok kırılgan ama oyuncak bebek gibi de değil!

    YanıtlaSil
  8. merhaba , çok güzel ve keyifli postlar hazırlıyorsun öncelikle bunu söylemek istedim , bende evde en beğendiğim Vogue kapaklarından kendime yastık serisi hazırlamıştım Naomi'de onlardan biriydi :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...