25 Ocak 2011 Salı

Mad Men : Hmmm, I feel "Beyond"! ;)

Ve işte ilk "Beyond"! :)

Diziyi seyretmeyenleriniz varsa, sözümü dinlerlerse seyrettikten sonra bana hayır duası ederler. :) Dualarınızın içinde "O bizi mutlu etti, kendisi de 2011'de çok mutlu olsun!" gibi söylemler geçerse sevinirim. ;)



Dizi Temmuz 2007'de yayına girdi. 4. sezonunu bitiren dizi 2 Altın Küre, 6 Emmy ödülü kazandı. Ortalığı kastı kavurdu diyelim. :)
Başarısında mükemmel kurgu ve senaryonun, harika castingin, müthiş müzik ve kostümlerin, ancak en çok başroldeki kalp kıran, gizemli, reklamcılık dahisi "Don Draper" karakterinin etkisi var. Kendisi kadınları mahvetti, erkeklerin de fazlasıyla merakını cezbetti. "BEYOND" diyelim mi kendisine? Bence olur... :)
1960'ların Amerikası'nda, Manhattan'da bir reklam ajansında geçenler konu ediliyor. Don Draper karakterinin ev hayatına da misafir oldukça, o dönemin sosyokültürel yapısını anlama ve hissetme fırsatı yakalıyoruz. Sadece iş dünyası değil, toplumsal ve ailevi ilişkiler ve değişen değer yargıları üzerine mükemmel bir kurgu sergileniyor. Hep merak ediyorsunuz, hep merak ettiriyor... :)

Biz kadınların ilgisini çeken diğer bir mevzuu ise aşk/sadakat/ihtiras üçgeninde olanlar. Don bütün kavramları parçalıyor. Alt üst ediyor. Karısını aldatıp evine geldiğinde, yatağına uzanıp karısına kollarını doladığında "Canııım yaaa, olsun ama bak karısını seviyorr!" gibi salak düşüncelere dalıyorsunuz. Don hipnotize edici etkisini evinde, koltuğunda oturan izleyiciye ulaştırıyor!

Gelelim işin süs püs tarafına:
Kostümler harika, kadınlar fazlasıyla davetkar ve feminen bir çizgideler. Broşlar, şifonlar, eldivenler, kabarık etekler, sivri topuklar ve topuzlar her yerde... Dizi göz ziyafeti çektirmek anlamında bir kült! Özellikle Joan Harris karkteri "femme fatale" tanımının vücuda gelmiş hali! Bakınız... :)








Bir de en keyifli tarafı, herkes deli gibi içki içiyor, sabahtan başlıyorlar, içki/sigara o yıllarda ciklet/kola gibi tüketiliyor. Hamile kadınlar bile sigara içiyor. Viski adeta su. "Sağlıklı olmak için günde 2 litre içmelisiniz!" demiş sanki birisi. Lıkır lıkır içiyorlar. Siz de ekran karşısında başlıyorsunuz kaşınmaya. Bir bakmışsınız elinizde bir kadeh kırmızı şarap ya da incecik bir kadehte Dry Martini, siz de onların yanında keyfe dalıyorsunuz... :)

 

Bu kadar reklam yeter! Mad Men candır... İzlenmeli! ;)

1 yorum:

  1. buraya girmesi gereken ve blogun yazarının da içinde olduğu bir fotoğraf biliyorum ben :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...