16 Mart 2011 Çarşamba

10 "BEYONDED" Magazine Covers!!!

Şimdiii,

Eminim bu kapaklardan bazılarını siz de hatırlayacaksınız. Genelde güzel bir kapak gördüğümüzde ne deriz: 'Aman canım, beni de bu kadar boyasalar, süsleseler, photoshop falan, ben de bir şeye benzerim!!!' ! Aynen böyle deriz, değil mi? :) Ama yok, bu kapaklar öyle değil! Böyle 'Aaaaa' sesini verdikten sonra uzun bir sessizliğe büründüğümüz kapaklar bunlar!

Peki ya gerçekten bizim de içimizde bir "Cover Girl" var mıdır?
Bu önümüzdeki günlerin konusu! Bekleyiniz!!! :))
FeelBeyond BEYONDED bir proje ile geliyor!!! ;))

Vee başlıyoruz!

Gelmiş geçmiş eennn BEYONDED 10 kapak! Hadi bakalım! :)

1-Harper's Bazaar - Eylül 1992 / Linda Evangelista

Yok yok, ben bu post'u hazırlarken yüzlerce kapak gördüm! Bunun gibisini görmedim! Bazaar'ın A'si bile kendisini Linda'nın ellerine bırakmış! :) Son 40 yılın en iyi 9. kapağı seçilmiş bu çalışma kelimenin gerçek anlmıyla BEYONDED!!! Bunda Linda'nın payı var mı? Olmaz mı?!! :) Saçı, dantel üstü ve kıpkırmızı dudakları ile kendisi kapağa can vermiş! :) Kesinlike 1 numara!!! :)

Wikipedia'da Harper's Bazaar diye aradığınızda bu kapak çıkıyor karşınıza! Onlar da gücün farkındalar demek ki! :)

Fotoğraf sanatçısı ise Patrick Demarchelier! Farklı fotoğraflarını görmek için tık tık! :)



2-Vogue - Nisan 1991 / Karen Mulder

90'lı yılların süpermodellerinden Karen Mulder'i hatırlayan var mı? Kendisi gelmiş geçmiş eennn güzel sarışınlardandır! Bu kapak da beni can evimden vurdu! Mavi gözleri, uzun kirpiklerinin gölgesi ve kocaman dudakları ile sadece 21 yaşında olan Karen can yakıyor!!! Bembeyaz ve yalın tasarımı ile kesinlikle gördüğüm ennn yıkıcı kapaklardan! :) Sizce? :)

Kim mi çekmiş fotoğrafı? Muhteşem makyaj ve fotoğraf sanatçısı Tyen!


3-Esquire - Ağustos1995 / Cindy Crawford

Cindy hayranlığımızı hep birlikte test ettik onayladık! Kendisi 90'lı yılların efsanesi. 40'lı yaşlarında çoluğa çocuğa karışmış bir kişilik olarak hala nefes kesici! Esquire'in kendisini gelmiş geçmiş en güzel kadınlar arasında sıraladığı bu kapak nasıl unutulur?! Cindy tüm çıplaklığı!! ile son derece doğal ve bir o kadar da çarpıcı! :) Hatta sırf bu sebeple kapakta başka bir başlık kullanılmamış dikkat ederseniz. "Oh, that Cindy" başlığı yetmiş! Gerisini Cindy söylemiş!!! :))) BEYONDED, BEYONDED, BEYONDED!!!


4-Harper's Bazaar - Nisan 1956 / Audrey Hepburn

Bu kapak beni benden aldı! Benim için zerafetin 1 numaralı timsalı Audrey Hepburn'dür! Kocaman şapkasının altında, kalın kaşları ve o masum ifadesi ile gelmiş geçmiş en çarpıcı kapaklardan birisini yaratmış! :) Bazaar için pek çok kapak çekmiş Richard Avedon kendisini efsane becerisi ile fotoğraflamış ve Harper's Bazaar'ın unutulmaz kapakları arasına gururla yerleştirmiş!!! :)



5- Harper's Bazaar - Aralık 2008 / Angelina Jolie

Bence bu kapakta şu var: bacak, kol, dekolte, saç baş göstermeden de bir kadının muhteşem çekiciliğini sergileyebilirsiniz! Angelina'nın bakışına bakar mısınız? Bazaar yazısının yılan dokusundaki kadar tehlikeli ve zehirli!!! :) BEYONDED!!!


6- People - 15 Eylül 1997 / Lady Diana

Eminim siz de hatırlıyorsunuz bu kapağı! Dünyada en çok fotoğrafı çekilmiş ve en çok kapak olmuş kişilerden birisi olan Lady Diana Spencer sadece People dergisine 52 kez kapak oldu! Ölümünden sonra neredeyse her yerde bu fotoğrafla anıldı! Bembeyaz kapak içinde masum, asil ve zarif! Başındaki tacı olmasa da tam bir prenses gibi!!! Gülüyor ancak gözlerinde hep o tanıdık hüzün! Kendisi gibi, doğal ama bir o kadar da ihtişamlı!!! Ben bayıldım, ilk 10'a büyük bir gururla girdi!!! Unutulmaz Lady D.!


7- Vogue - Aralık 2008 /Naomi Campbell

Naomi'yi bir kapak kızı olarak bu listeye ekleyeceğimi biliyordum! Ancak ondan böyle bir kapak beklemiyordum! Bu kapağa aşık oldum! Tam bir kedi kız! Muhteşem esmer teni, o bembeyaz kürkün içinde parlıyor! Doğal yeşil gözleri kusursuz!!! Kürke iliştirilmiş harika broş da kapaktaki lüks konsepti ile uyum içinde!!! Rusya kapağı olunca kürk ve lüksün altının çizilmesi garip değil!!! :) Bayıldım, bittim!!! :) 40'ına merdiven dayayan Naomi'ye Türk dilinde "Helal Olsun" diyoruz! :)


8- GQ - Nisan 2008 / Adriana Lima

Adriana Lima'ya saygımız sonsuz. Hatta o kadar  ki, sevgilim Victoria's Secret defilelerinden birisinde kendisini frenleyemeyip "Comandante" diye haykırmıştı Adriana podyumda salınırken! :) Ne diyeyim, haklı, kendisi bir başkumandan edası ile yeri göğü sallıyor.

Bu kapakta en çok dikkatimi çeken fondaki mavi ile Adriana'nın vahşi gözlerinin uyumu! Ne diyeyim. Nefes kesiyor, öyle değil mi? :))




9- GQ - Ağustos 2009 / Monica Belluci
Peki Monica Belluci olmadan bir Beyonded list yapmak mümkün mü? Cık! :)

Kapağın konsepti itibariyle Monica bir heykele benzetilmiş. Benzemekle kalmamış, heykelleşmiş adeta! Kendisi kadın sözcüğünün sözlük karşılığı, GQ da bu altyapıyı en iyi şekilde değerlendirmiş. Bu fotoğrafta kendisi mitolojideki deniz perisi Perseis'i andırıyor! Eh, Monica, ben susuyorum! :)


10- W Magazine - Ağustos 2008  / Penelope Cruz

Penelope Cruz adeta bu kapakla bize şu mesajı veriyor. Sadece bir gözüm ve bir tutam saçımla büyülerim! Evet, dekolte yok, şaşaalı giysiler ve son teknoloji makyaj hileleri yok! O muthiş İspanyol tavrı ve siyah sürmeli gözleri ve halka küpeleri ile Penelope karşımızda şov yapıyor! :) Ben bayıldım, sanırım benimle birlikte milyonlar da bayılıyor!!! :)



Benden bu kadar, hadi siz de paylaşın, siz de önerin ve sizin köşenize sizin tavsiyelerinizi birlikte ekleyelim! :)

Bu arada, FeelBeyond sizi çok özlemiş! "Oh be kavuştuk" diyor! İleteyim dedim! ;))


1 Mart 2011 Salı

Beyond MUSIC: The BEYONDED Top 10!!! :)

Herkesin bir "TOP 10" listesi vardır. Hani bıkmamak için çok dinlemediğimiz şarkılar. Ne zaman çalarsa çalsın, dinlemeden geçemediklerimiz...
Her daim bizi eskilere götürenler.
Anısı olanlar.
Eski veya umutla beklediğimiz yeni zamanları çağıranlar!!!

Buyrun size benim BEYONDED listem! :) Türkçe yabancı karışık gidelim!

Eveeet başlıyoruz! :)

Vee FeelBeyond gururla sunar: THE BEYONDED TOP 10 LIST! (Şarkıları dinlemek/izlemek için şarkı isimlerinin üzerine itinayle tıklayınız! :))

1-Levent Yüksel: MED CEZİR


Aahhh ah! Gençlik yıllarımın şarkısı! İlk notalarından itibaren beni Bodrum yazlarına ışınlar! All time high! :) Dinleyin, dinleyin, efkarlanın gençler! :)









2-Nilüfer - TA UZAK YOLLARDAN


Bu şarkı var ya, beni vaktiyle kıyım kıyım kıymış, süründürmüş, perişan etmiştir. :) Ancak bana bunca fenalığı yapan bu şarkı olmadan bir TOP 10 listesi olamayacağı da aşikardır! :) Buyrun, Nilüfer çağlasın, biz ağlayalım!!! :) (Şşşş, şaka, ağlamak yok!)








3-Sting: UNTIL


Sir Sting Hazretlerinin tüm şarkılarına hastayız evet, ama bu şarkı benim için keşfedilmemiş bir hazine, kızgın çöllerdeki bir serin göl, mağaranın ucundaki ışık falan filan. Kate&Leopold filminin soundtrack'idir kendisi. Ve Sting Efendi bu bestesi ile Golden Globe almıştır. Masalsı bir şarkıdır, sözleri ise fena halde romantiktir. Dinleyiniz! :)






4- Hi Gloss - YOU'LL NEVER KNOW


İşte benim "I Will Survive"ım! Ben bu şarkıda tam da o tadı alıyorum. Her duyduğumda 'Aaah, şimdi Bodrum'da Xuma'da akşam üzeri içkimi yudumluyor olmak vardı' diyorum!!! Hem keyifli, hem ritmik hem de acılıdır kendisi. Güzel bir sentezdir, unutulmazdır. Eski bir kanka kız arkadaşımla ikimizin efkar şarkısıdır. O kendini bilir. :)






5- Reamonn - TONIGHT




İşte beni her şeyiyle öldüren şarkı. Her satırında benim hayatımdan esintiler var sanki. Ne kadar objektifim değil mi? Ama müzik tam da böyle bir şey değil mi? Kendini bulmak içinde, içinde kaybolmak. "Gönlüne sağlık Reamonn" (Hayatta en nefret ettiğim tamlamayı kullandım az önce, çaktırmayın! ;))




6-Yalın - CUMHURİYET



Şu Yalın'ı oldum olası ailenin bir parçası gibi severim. Beyaz ne kadar aileminiz komedyeniyse, Yalın da o denli ailemizin popçusudur! :) Ama bu şarkı var ya, işte beni alıııpppp, eeennn  aşık ama en hüzünlü günlerime götürüp, sonra da alıp yerden yere vuruyor. "Sarılmak anlamlanmıştı" diyor ya, hadi beni toplayın ondan sonra! :) Severiz, BEYONDED!










7-Sade - NO ORDINARY LOVE


Bu şarkıyı muhtemelen 17 yaşında, henüz Bodrum'da havaalanı falan yokken, otobüsle seyahat ettiğimiz (ve benim davul gibi şiştiğim) o yıllarda, bir gece İstanbul'dan çıkıp, Bodrum'a varana kadar aralıksız dinledim. O zaman iPod falan da yok, sar başa, al ileri, ay tam başını kaçırdım şarkının, az daha geri falan... Ciddi emek yani! Sade benim için usul usul sesi ile bir melektir. Her şarkısını severim ama bu şarkısını ayrı severim!!! :)




8-Sibel Alaş - ADAM



Hatırlayın bu şarkıyı! Unutmayın! 18 yaşımın fena bunalım şarkısıdır. :)) Bence gelmiş geçmiş müzik kalitesi en yüksek şarkılardandır. Video klibi de bir o kadar çarpıcıdır. Duvara boya fırlatılan sahneyi hatırlayan var mı? Yoksa tık tık hemen izlesin!!! :) Sibel Alaş severiz, Fem severiz, Bu Geceye Firarım Ben severiz. Ama eeennn çok Adam severiz! :)










9-Kubat - BUGÜN



Ben bir türkü delisi olarak Kubat'ı atlayamam. Pek çok türküsüne aşık olmakla birlikte beni en çok bu türküsü çarpar! Bu yüzden de ilk 10'da kendisi! Yıldız Tilbe'nin muhteşem vokali, Kubat'ın buğulu sesi ile ahenkte!!! Saygıyla eğiliyoruz!!! :))








10-İncesaz - DENİZDE AKŞAM




İşte benim vazgeçilmezim, İncesaz! Bu muhteşem Kaptanzade Ali Rıza Bey tangosunun gelin bir de İncesaz'dan dinleyin! Hem neşeli hem de insanı buran hüznü aynı anda yaşatır. Repeat'te sonsuza kadar dinlerim, yine sıkılmam, yine bıkmam!!! :)






Eh daha onlarcası var, ama bunlar BEYONDED olanlar, özlenenler, arada bir illa ki dinlenenler!
Sizde de var mı? (Olmaz mı? Mutlaka olur! :))
Önerin, sizin köşenizde dinleyelim! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...